Dragon’s Dogma 2: Steam İncelemelerinde Çakıldı - Oyun Haberleri - eTail Blog
Dragon’s Dogma 2: Steam İncelemelerinde Çakıldı

Oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşen Dragon’s Dogma 2, güncel olarak sağdan sola vuruluyor. Kiminin adını daha yeni duyduğu, kiminin de çıkması için gün saydığı rol yapma oyunu Dragon’s Dogma 2, nihayet tüm dünyada çıkışını gerçekleştirdi. Ancak oyun ilk etapta güzel görünse de kısa sürede beğenilmeyen yanları göze çarpmaya başladı.

Oyunun Sorunları

Oyunun karşılaştığı en büyük sorunlardan biri gereksiz mikro ödemeler, grafik sorunları ve optimizasyon problemleri. PC oyuncularının Steam üzerinden dile getirdiği şikâyet sayısı 13.000’i bulduğunda, oyunun değerlendirmeleri “ çoğunlukla olumsuz ” diye ifade ediliyordu.

Bununla birlikte, oyuncular tek paydada buluşmuş değil. Bir kesim, oyunda herhangi bir problem yaşamamışken diğerlerinin konuyu abarttığını iddia ediyor. Diğer kesim ise o tarafın problemleri görmezden geldiğini söylüyor.

Mikro Ödemeler ve Grafik Sorunları

Oyunu oynayarak basitçe elde edilen şeyler parayla satılıyor. Karakter düzenleme ve hızlı seyahat gibi özelliklerin Steam sayfasında ek içerik olarak satılması, oyuncuları sinirlendirmiş gibi görünüyor. Bunun sebebi de örneğin karakter düzenleme işlevinin oyunun ilk aşamalarında para ödemeden açılabiliyor olması. Fakat oyunu ilk defa gören oyuncular, bu içeriği satın almazlarsa özellikten mahrum kalacaklarını düşünebilirler.

Optimizasyon konusu da var. Oyunun bazı bölgelerinde FPS değerleri dibi görebiliyor. Üstelik RTX 4090 ve i9-13900k ikilisine sahip olanlar bile FPS düşüşleri yaşadıklarını belirtiyorlar.

Capcom Is 'Aware' of Dragon's Dogma 2 Frame Rate Issues on PC, Looking Into  Fixes - IGN

Güncel olarak Dragon’s Dogma 2’nin inceleme puanları bir tık yukarı gitmiş gibi görünüyor. Zira artık oyun çoğunlukla olumsuz değil; “ karışık ” olarak nitelendirilmiş. Toplamda neredeyse 30 bin inceleme var ve bunların çoğunluğu olumsuz. Fakat dediğimiz gibi, oyunda herhangi bir problem görmeyenlerin sayısı da oldukça fazla.

Fortnite, Fall Guys’ı Ağırlıyor: Kendi Yarış Pistinizi Yaratın!
Epic Games, popüler oyun Fall Guys’ın karakterlerini ve oyun dinamiklerini Fortnite’a getirmeye hazırlanıyor. Bu, oyun dünyasında heyecan verici bir g...
Ghost of Tsushima PC Versiyonu İncelemesi
Ghost of Tsushima, 1274 yılında Japonya’nın ilk Moğol istilası sırasında Tsushima Adası’nı koruma görevini üstlenen bir samuray olan Jin Sakai’nin hik...