Discord Nitro Nedir? (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Discord Nitro Nedir?

Discord Nitro, dünya üzerindeki en popüler oyun sohbet uygulaması olan Discord’un ücret karşılığında çeşitli özellikler sunduğu versiyonudur. Kullanıcısı olunan tüm sunucular için özel emojilere erişim, animasyon içeren avatarlar, özel bir adet Discord numarası etiketi ve talep edilen sunucular için sunucu güçlendirmeleri sunar. Bu şekilde kullanıcılar, diğer kullanıcılardan farklılaşır ve kendilerini özelleştirir. Böylece diğer kullanıcıların dikkatini çekmek de mümkün hale gelir.

Discord Nitro, kullanıcılara iletişim bazında bir özellik sunmaz. Versiyonun sunduğu imkan ve avantajlar, kozmetik olarak değerlendirilebilir. Aylık ya da yıllık abonelik sistemiyle çalışan sistem, yalnızca arkadaşlarıyla sesli iletişim kuran kullanıcılar tarafından tercih edilebileceği gibi, esas olarak içerik üreticiler ya da topluluk liderleri için büyük avantajlara sahiptir. Discord hesabı olan herkes kolayca Discord Nitro satın alabilir ve sürümün sunduğu avantajlardan faydalanabilir.

Discord üzerinden sevdiğiniz oyunların yayınlarını yapmak ister misin? O zaman hemen şimdi eTail üzerinden PC Oyunları Satın Al!

Discord Nitro Nasıl Kullanılır?

Discord Nitro, Discord hesabı olan herkes tarafından kolayca kullanılabilir. Discord Nitro kullanmak için ekstra bir hesap açmaya gerek yoktur. Discord Nitro’nun özelliklerinden faydalanabilmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Discord Nitro üyeliği satın almak için ilk olarak Discord hesabına giriş yapılır.
  2. Hesaba giriş yapıldıktan sonra, sol alt köşede, ismin yanında yer alan “Kullanıcı Ayarları” bölümüne tıklanmalıdır.
  3. Açılan sayfada Discord Nitro seçeneğine tıklanır.
  4. Discord Nitro sayfasında, versiyonu satın almak için bir bölüm mevcuttur. Bu bölüm üzerinde, aylık ve yıllık olmak üzere ödeme planları mevcuttur. Bu planlardan biri seçilir.
  5. Seçilen plan için ödeme yapılarak Discord Nitro satın alınabilir

Satın alma işlemi gerçekleştirildikten sonra, kullanıcılar Discord Nitro için sunulan tüm özelliklerden sınırsız şekilde faydalanabilecektir. Aylık Discord Nitro üyeliği alan kullanıcılar, özelliği kullanmaya devam etmek için her ay tekrar bu işlemi tekrarlamalıdır. Yıllık paketten faydalanan kullanıcılar ise, üyelik bitimine kadar 1 yıl boyunca Discord Nitro özelliklerinden faydalanabilir.

Discord Gorsel

Discord Nitro & Nitro Klasik

Discord uygulaması, kullanıcılara ücretsiz sürümde var olan özelliklere ek özellikler içeren 2 ücretli sürümünü piyasaya sürmüştür. Bunlardan biri Discord Nitro, diğeri de Discord Nitro Klasiktir. Discord Nitro Klasik, Discord Nitro’ya göre daha düşük bir ücrete sahiptir ve daha mütevazı avantajlar sunar. Örneğin, Discord Nitro, dosya yükleme boyutunu 100 mb’a yükseltirken, Discord Nitro Klasik bunu 50 mb olarak yükseltir.

Discord Nitro Klasik, kullanıcılara profillerinde hareketli gifler kullanma imkanı sunar. Bu sayede oyuncuların profili daha dikkat çekici hale gelecektir. Discord Nitro’da da bu özellik mevcuttur Discord etiket numarasını özelleştirme özelliği de her iki pakette ortaktır. Ayrıca özelleştirilmiş emoteları her yerde kullanma özelliği de paketle birlikte gelecektir. Yüksek kaliteli ekran paylaşımı ve dosya yükleme boyutu da bu paketle birlikte yükselecektir.

Discord Nitro Klasik, Discord Nitro’nun bir alt paketi olarak kabul edilebilir. Ücretsiz Discord’un sunduğu özelliklerle yetinmeyen fakat Discord Nitro’yu da almak istemeyen kullanıcılar için ideal bir pakettir. Discord Nitro, Discord Nitro Klasik’in sunduğu tüm özellikleri kullanıcılara sunar. Discord Nitro, Nitro Klasik’ten çok daha fazla özelliğe sahip olan bir pakettir.

Discord Nitro Bedava Nasıl Alınır?

Discord Nitro belirli avantajlar sağladığı için ücretli bir üyelik sistemi. Lakin Discord, belirli anlaşmalar ve kampanyalar ile kullanıcılarına ücretsiz Nitro alma yolları sunuyor. Bunlardan bir tanesi Discord'un belirli aralıklarla uzun süreli üyelere gönderdiği 1 Aylık deneme sürümüyken bir diğeri ise XBOX Game Pass üyelerinin kullanabileceği 3 Aylık hediye avantajı. 

Discord Nitro Avantajları

Video oyun sektörünün genişlemesi ve online video oyunlarının hızla popülerlik kazanmasıyla birlikte, oyun içi iletişimi sağlamak da büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Discord, bu noktada oyuncular arası iletişimi sağlayan bir uygulamadır. Discord’un ücretsiz sürümü, kullanıcılara arkadaşlarıyla konuşmak, kanallara katılmak ve kendi sunucularını oluşturmak gibi özellikleri sunar. Discord Nitro ise bu özelliklerin yanında farklı avantajları da kullanıcılara sağlar.

Discord için premium paketler bir kazanç kaynağı olduğu için, uygulama içerisinde sık sık Discord Nitro duyuruları yaptığı söylenebilir. Bu paket, kullanıcılara birçok avantaj sunacaktır. Bu avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Server Boost imkanı: Discord Nitro, kullanıcılarına istediği iki sunucuyu yükseltme imkanı sunar. Ayrıca bu özelliğe ek olarak %30 indirim de Discord Nitro’nun sunduğu avantajlar arasındadır.
  • Yüksek yayın kalitesi: Discord Nitro paketi satın almış olan oyuncular, açtıkları ya da katıldıkları canlı yayınlarda daha yüksek bir çözünürlüğe farklı seçeneklere sahip olabilecektir. Bu özellikler sayesinde oyuncular, arkadaşlarıyla 4k 60 fps yayınlarda oyun oynayabilir ve iletişimde kalabilir.
  • Yükleme boyutu: Discord Nitro kullanan kullanıcıların programa yükleyebileceği dosya boyutu 100 mb’a çıkar.
  • Emojiler: Discord Nitro ile birlikte, emojiler hareketli hale gelecektir. Sunucularda olmasa bile Nitro kullanıcısı olan oyuncular bu emojileri kullanabilir.

Profil ayarları: Discord Nitro kullanan oyuncular, durumunu istediği rozetle şekillendirebilir ve optimize edebilir. Bunun yanında, hareketli avatarlar ve özel etiketler de profili daha özgün ve ilgi çekici hale getirmek için kullanılabilir hale gelecektir.

Discord Nitro

Discord Nitro Hangi Platformlarda Kullanılabilir?

Discord, dünya genelinde özellikle çevrimiçi oynanan video oyunlarındaki iletişim sorununu çözen bir uygulamadır. Dünya genelinde 300 milyona yakın kullanıcıya sahip olan uygulama, kullanıcılarına uygulama içi iletişim imkanı sunar. Bu sayede, online oyun oynayan kullanıcılar iletişimde kalabilir ve zafer oranlarını artırabilir. Ayrıca, uygulama içerisinde yayın açma, daha fazla kullanıcıya hitap etme gibi amaçlarla da Discord kullanan kullanıcılar mevcuttur. Kimi oyuncular sadece oyun içi iletişim sağlamak için Discord kullanırken, bazı kullanıcılar kendi sunucularını oluşturmak ya da topluluk liderliği yapmak, içerik üretmek gibi amaçlarla Discord kullanıyor olabilir.

Oyun sektörünün gelişmesi, video oyunların pek çok platform üzerinden oynanabilmesine imkan sunmuştur. Mobil oyunlar popülerlik kazanırken, bilgisayar oyunları da gün geçtikçe çeşitlenmektedir. Bu sebeple, Discord da birden çok platform için iletişim imkanını kullanıcılara sunar. Bu platformların her biri üzerinden uygulamayı indirmek ve arkadaşlarla iletişim kurmak mümkündür. Discord Nitro’nun indirilebileceği ve kullanılabileceği platformlar, Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı olarak sıralanabilir.

Discord Nitro Fiyatları

Discord Nitro, oyuncular arasında sesli iletişim imkanı sunan bir iletişim uygulaması olarak tanımlanabilir. Uygulamanın sunduğu özelliklerden fazlasına sahip olmak isteyenler için, Discord Nitro ve Discord Klasik sürümleri mevcuttur. Bu sürümler, kullanıcılara çeşitli avantajlar sunar ve ücretlidir. Bu sürümlerin avantajlarından faydalanmak isteyen kullanıcılar, Discord uygulaması üzerinden sürümler hakkında bilgi alabilir ve satın alma işlemini gerçekleştirebilir.

Discord Nitro fiyatları, ülkemiz dahilinde dolar üzerinden belirlenir. Bu sebeple, kur değişikliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Discord üzerinde belirlenmiş olan güncel Discord Nitro fiyatları ise aylık aboneliklerde 10 dolar, yıllık aboneliklerde 100 dolar şeklindedir.

 

 

 

Nintendo Nedir? (2023)
Nintendo, Japonya menşeili çok uluslu bir video oyun ve elektronik şirketidir. ...
Bilgisayarda Oynanabilecek En iyi Oyunlar ve Sistem Gereksinimleri (2023)
Sizler için bilgisayar üzerinden oynanabilecek modern zamanların en iyi 10 video oyununun bulunduğu bir liste hazırladık. ...