Death Stranding Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Death Stranding Nedir?

Death Stranding, Kojima Productions tarafından geliştirilen en kapsamlı oyun olarak karşımıza çıkmakta. Hikayesi, kurgusu ve oynanışıyla kısa süre içerisinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu oyun son dönemin en popüler oyunları arasında da gösteriliyor.

Death Stranding başlangıçta PlayStation 4 için çıkmış olsa da daha sonrasında PlayStation 5 için güncellenerek yeniden yayınlandı. Aynı zamanda bu oyun Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda da oynanabiliyor.

Genel olarak nişancı, macera veya dövüş oyunu kategorisinde yer alan Death Stranding çok sayıda ödüle de sahip oyunlardan biri. 2019 yılında yayınlanan bu oyun The Game Awards'ta en iyi performans ve en iyi müzik ödülünün yanı sıra teknik başarı dalında Bafta oyun ödülüne sahip olmayı başardı. Tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilen Death Stranding, konusu ve hikayesiyle herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Death Stranding Konusu Ne?

Death Stranding oyununun konusu, oyunu daha önce deneyimlemiş olan tüm oyuncular tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Death Stranding konusu esrarengiz bir patlama sonucunda dünyanın farklı bir atmosfere sahip olmasını konu ediniyor. Oyunda meydana gelen patlama sonucunda dışarıda yaşamak oldukça zor bir hal alıyor.

Bu da Death Stranding oyununda insanların kendi yaptıkları sığınaklara çekilmesine neden oluyor. Oyun da tam olarak bu durumu konu alıyor. Dışarıda yer alan insanları bir araya toplamak ve onların hayatta kalmasını sağlamak. Tabii oyundaki hikaye sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda Death Stranding oyununda çok sayıda düşman ile savaşabiliyor, dövüşebiliyor ve hayatta kalma mücadelesi veriyorsunuz. Oyunun zaman dilimi ise pek bilinebilir bir tarih değil. Ancak oyunda geçmiş yerine gelecekte geçen bir kurgu var diyebilmek mümkün.

Death Stranding Hikayesi Kaç Saat?

Hem oyuncular hem de profesyoneller tarafından geçerli notlar almayı başaran Death Stranding oyununu bitirmek elbette ki bu oyunu oynayan herkesin en büyük amacı. Death Stranding hikayesi daha önce de belirttiğimiz gibi oldukça etkileyici. Bu yönüyle de oyuncuların kısa süre içerisinde oyuna bağlanması ve kısa sürede oyunu bitirmesi mümkün oluyor.

Death Stranding hikayesini yani oyunu tamamıyla bitirmek oynanışa göre değişiklik gösterebiliyor. Oyunun ana hikayesini bitirmek genel olarak 35 ila 45 saat arasında sürüyor. Ana hikayesinin yanı sıra oyunu çok oyuncu bir şekilde daha uzun süreler boyunca oynayabilmek mümkün.

Death Stranding

Death Stranding Türü Nedir?

Death Stranding türünü tek bir kategoride tutabilmek mümkün değil. Oyunun içerisinde birçok oyun türünden özellikler barındırması oyunu daha esrarengiz kılsa da genel olarak oyunda aksiyon hakim. Aksiyon türünün yanı sıra oyun nişancı, rol yapma, dövüş ve savaş oyunları arasına da girebilir. Birçok türden ögeler barındıran Death Stranding oyunu bu sayede de geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başarıyor.

Death Stranding Açık Dünya Mı?

Death Stranding tamamen açık dünya. Bu oyunda oyuncuların kararları, karakter yönlendirmeleri ve oyun sırasında ilerleyişleri oyunun hikayesinin belirlenmesi açısından önem taşıyor. Yani Death Stranding oynarken yapılacak her seçim fazlasıyla önem taşıyor.

Death Stranding Offline Oynanır Mı?

Death Stranding oyunu hem çok oyunculu hem de tek oyunculu bir şekilde oynanabilir. Oyunu offline oynayabilmek mümkün. Ancak çevrimiçi oynamak oyundaki tüm özelliklerin ve hikayenin tamamen aktif olmasına olanak sağlıyor. Offline olarak da oynanabilen bu oyunu, çevrimiçi olarak oynamanız daha eğlenceli bir hale getirebilir.

Death Stranding

Death Stranding Ne Zaman Yayınlandı?

Death Stranding PS4 başta olmak PS5 ve PC için yayınlandı. Oyunun ilk kez piyasaya sürülme tarihi 8 Kasım 2019 iken bilgisayar için oyun 14 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanmıştı.

Death Stranding Yapımcısı Kimdir?

Death Stranding Kojima Productions şirketi tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Oyunun yapımcılığını üstlenen bu şirket, geçmiş tüm oyunlardan daha fazla ses getirecek bir oyuna hazırlandığını öncesinde duyurmuştu. Oyun aldığı ödüller ve satış rakamlarıyla istediği hedefe ulaşmayı başardı.

Death Stranding Ücretli Mi? Fiyatı Ne Kadar?

Death Stranding oyununu oynamak isteyen oyuncuların belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Oyunu ücretsiz bir şekilde oynayabilmek veya ücretsiz bir şekilde indirebilmek mümkün değildir. 

god-of-war-figurine

DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT

₺ 1.301,32

₺ 845,42

Death Stranding

Death Stranding Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Death Stranding sistem gereksinimlerini öğrenmek isteyenler için "Death Stranding Sistem Gereksinimleri" adlı yazıya bakması yeterli olacaktır.

Death Stranding Sam Kimdir?

Death Stranding oyununda Sam Bridges ana karakterdir. Yani oyunda oyuncular bu karakteri canlandırmaktadır. The Walking Dead dizisinden de tanıdığımız Norman Reedus bu oyunda Sam Bridges karakterine hayat vermektedir. Tüm dünya için çabalayan bir karakter olan Sam, oyunu daha fazla etkileyici kılmayı başarıyor. Bu sayede oyun sadece hikayesi ve kalitesiyle değil aynı zamanda karakterleriyle de oyuncuların bir hayli ilgisini çekiyor.

Kasedo Games Nedir?
Kasedo Games, uzun süredir çeşitli platformlarda oyun yayınlayan ve bu oyunları dünya genelindeki kullanıcılar ile buluşturan bir video oyun yapımcısı...
Death Stranding Sistem Gereksinimleri
Death Stranding oyununun sistem gereksinimleri ve çalışacağı sistemlere dair detaylı bir rehber....