505 Games Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
505 Games Nedir?

505 Games, uzun süredir çeşitli platformlar için oyun geliştiren ve bu oyunların yapımcılığını üstlenen bir şirkettir. Oyun yayıncısı olan bu şirket, her yaştan oyuncuya uygun oyunlar üretmekte ve bu oyunları geliştirmektedir.

Birbirinden farklı platformlara uzun süredir oyunlar yayınlamakta olan 505 Games, çok sayıda sevilen oyunun da yapımcılığını üstlenir. Mobil, konsol, PC ve diğer platformlar için oyun yayınlayan bu şirket, çok sayıda başarılı oyunla adını duyurmayı başarmıştır. İtalya’da kurulan ve Milano merkezli bir şirket olan 505 Games, hala merkez olarak Milano’yu kullanır. Digital Bros şirketinin bir yan kuruluşu olarak oyun yayınlamaya başlayan bu şirket, 2006 yılında kurulmuştur.

505 Games Tarihi Nedir?

Uzun süredir çeşitli oyunlarla adını duyurmayı başaran 505 Games, yaklaşık 16 yıllık bir tarihe sahiptir. 2006 yılında kurulan bu şirket, birçok oyunun yapımcılığını üstlenmiş ve oyuncuların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Digital Bros’un bir yan kuruluşu olarak Milano’da kurulan 505 Games, hala İtalya’da merkezini bulundurmaktadır. Şirket adını Zumba Fitness ve Cooking Mama gibi oyunlarla duyurmayı başardı. Ayrıca şirket daha sonrasında İsveçli bir oyun geliştirme şirketi olan Starbrezee Studios’un yüzde 2,67 oranında bir hissesini satın aldı. Daha sonrasında Kontrol oyunu için de ortaklık yürüteceğini açıklamıştı. Şirket birçok oyun geliştiricisi ile ortaklık halinde çalışmaktadır.

505 Games Oyunları Nelerdir?

2006 yılında kurulan şirket, adını bu kısa süre içerisinde duyurmayı başardı. Bu popülerlik ise şirketin çok sayıda platform için birbirinden farklı oyunlar yayınlaması ve bu oyunların yapımcılığını üstlenmesiyle mümkün oldu. Geçmişten günümüze yayınlanan ve sitemizde bulunan 505 Games oyunları genel olarak aşağıdaki gibidir;

Yukarıdaki oyunlar başta olmak üzere 505 Games şirketi çok sayıda oyunun yapımcılığını üstlenmiştir. Şirket genel olarak başarılı oyunlar ile ün kazanmıştır.

505 Games En Bilinen Oyunu Nedir?

505 Games şirketi çok sayıda oyun çıkarmış ve bu oyunlar ile çok sayıda oyuncuya ulaşmıştır. Dünya genelinde tanınan bir şirket olan 505 Games’in birçok oyunu da oyuncular tarafından bilinirken bu oyunlar günümüzde hala oynanır. Şirket adını ilk oyunlarından biri olan Zumba Fitness oyunuyla duyursa da genel olarak Control, Abzu, Payday 2, Brothers ve Sniper Elite 3 gibi oyunlarla ön plana çıkmayı başardı.

Şirketin en bilinen ve en sevilen oyunları arasında önümüze ilk olarak Control çıkmakta. Genellikle doğa üstü olayları konu edinen bu oyunda amaç olayları kontrol altına almak. Jesse Faden karakterini yönlendirdiğimiz bu oyunda amacımız doğaüstü olayları ve eşyaları kontrol altında tutabilmek. Büro benzeri bir mekanda geçen bu oyun çeşitli doğaüstü olaylar ile fazlasıyla ilgi çekici hale geliyor. 

 

Annapurna Interactive
Annapurna Interactive, uzun süredir sektörde var olan ve çeşitli oyunların hem geliştirilmesi hem de yayınlanması aşamasında görev üstlenen bir video ...
Kasedo Games Nedir?
Kasedo Games, uzun süredir çeşitli platformlarda oyun yayınlayan ve bu oyunları dünya genelindeki kullanıcılar ile buluşturan bir video oyun yapımcısı...