Annapurna Interactive - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Annapurna Interactive

Annapurna Interactive Nedir?

Annapurna Interactive, uzun süredir sektörde var olan ve çeşitli oyunların hem geliştirilmesi hem de yayınlanması aşamasında görev üstlenen bir video yapım şirketidir. Bu şirket uzun süredir çeşitli platformlarda oyun yayınlamaktadır. Yaklaşık 6 yıldır video oyun yapımcılığını üstlenen Annapurna Games, 2016 yılında kurulmuştur.

Kısa süre içerisinde birçok önemli oyunla adını duyurmayı başaran bu şirket, Amerika merkezli bir video oyun yayıncısı şirketlerden biridir. Annapurna Pictures şirketinin bir bölümü olarak kurulan ve daha çok kendini oyun üretmeye odaklayan bu yayıncı, kısa süre içerisinde adını duyurmuştur. Günümüzde PC, PS ve Mobil platformlarında oyun yayınlamaktadır.

Annapunra Oyunları eTail'de hemen şimdi Annapurna Interactive Oyunları Satın Al!

Annapurna Interactive Tarihi

Annapurna Games, tam olarak 1 Aralık 2016 tarihinde kurulmuştur. Megan Ellison tarafından kurulan bu şirket Amerika’da yayın adımlarına başlamıştır. Hala merkez olarak Amerika’yı kullanan Annapurna Games şirketi, kısa sürede çok sayıda oyun ile oyunculara ulaşmayı başarmıştır. Megan Ellison’un yanı sıra Nathan Gary ve James Masi gibi isimlerin de kurucu rolünü üstlendiği şirketin Amerika’daki merkezi ise Kaliforniya eyaletidir.

Annapurna İnteraktif olarak da bilinen Annapurna Games, Annapurna şirketinin bir bölüm olarak kurulduğundan yöneticiler de yine aynı yöneticilerdi. Ancak oyun yayınlamaya odaklanan şirket bölümü büyüdükçe yönetici ve önemli kişiler kadrosu da genişledi. Kurulduğu ilk gün bağımsız şirketlerle ortaklıklarını açıklayan Annapurna Games, bu sayede kısa süre içerisinde çok sayıda oyun yayınlamayı başardı.

 

Annapurna Interactive Oyunları Nelerdir?

Yaklaşık 6 yıllık bir tarihe sahip olmasına rağmen Annapurna Games 20’nin üstünde oyunla platformlarda kendine yer buluyor. Bağımsız geliştiriciler ile yapılan ortaklıklar sonrasında daha fazla oyun yayınlayan ve geliştirme adımında pek fazla görev almayan şirket adını da bu şekilde duyurdu. İlk oyununu 2017 yılında yayınlayan Annapurna Games şirketinin bazı önemli oyunları şu şekilde;

 

Annapurna Interactive En Bilinen Oyunu Nedir?  

Annapurna Games şirketinin en bilinen oyunları arasında Gorogoa yer almaktadır. Bağımsız oyun geliştiricisi Jason Roberts tarafından geliştirilen bu oyunun yapımcılığını ve yayıncılığını Annapurna Games üstlenmiştir. Şirketin en çok oynana oyunları arasında yer alan Gorogoa genel olarak bulmaca oyunları arasında yer almaktadır. 14 Aralık 2017 yılında yayınlanan bu oyunda oyuncuların çeşitli bulmacaları çözmesi gerekmektedir.

Farklı ızgaralara yerleştirilmiş olan görüntülerin keşfedilmesi gereken bu oyunda oyuncular, aynı zamanda bir hikayeye de tanıklık ediyor. Dünya savaşının yıkımlarının da manzara manzara yer aldığı bu oyunda bir çocuğa yardımcı oluyor ve onun büyümesine de şahit oluyoruz. Bulmaca oyunlarını seven oyuncular için birebir olan bu oyun aynı zamanda sürükleyici bir yapıya da sahip.

Giants Software Gmbh
Giants Software Gmbh, uzun süredir çeşitli platformlarda oyun yayınlayan video oyun geliştiricisi şirketlerden biridir. ...
505 Games Nedir?
505 Games Nedir? 505 Games, uzun süredir çeşitli platformlar için oyun geliştiren ve bu oyunların yapımcılığını üstlenen bir şirkettir....