Roblox Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Roblox Nedir?

Roblox Nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından 2006 yılında piyasaya sürülmüş bir çevrimiçi oyun ve oyun geliştirme platformudur. Roblox portalında, Lua programlama diliyle geliştirilmiş oyunlar listelenir ve popülaritesine göre sıralanır. Onlarca farklı oyun tarzındaki oyunlar arasından dilediğinizi seçerek oynayabilirsiniz. Roblox oyunlarını PC, IOS, Android ve Xbox üzerinden oynayabilirsiniz.

Kullanıcılar Roblox, Robloks, Roblax veya Robolox şeklinde arama yapabilmektedirler. 

Hemen eTail.com.tr üzerinden Robux Satın Al ve Roblox'un binlerce oyununda kendini ön plana çıkar!

Roblox'un yaratıcısı kimdir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından piyasaya sürülmüştür. Şirketin başında Erik Cassel ve ünlü girişimci David Baszucki bulunmaktadır. Amerikalı firma Roblox Corporation tarafından geliştirilen ve yayımlanan platform, Amerika’da en çok kullanıcıya sahip platformlardan birisidir ve oyunun Amerika’da 16 yaş altındaki tüm çocukların yarısından fazlasının oynadığı bilinmektedir.

Roblox Tarihi

Roblox, 2006 yılında geliştirilmesine rağmen asıl popülerliğini 2010’lu yıllarda almıştır ve Ocak 2021 itibariyle 199 milyonu aşkın oyuncuya ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayı, Şubat 2020’de 121 milyon civarındadır. Roblox platformu, günlük 30 milyondan fazla oyuncuyu ağırlamaktadır ve tam 7 milyon oyun geliştiricisi bulunmaktadır. Roblox’ta oyun geliştiricileri, 200 milyon doların üzerinde para kazanmıştır. Roblox Corporation’ı kuran Erik Cassel ve David Baszucki, İlk adı DynaBlocks olan Roblox’u 2004 yılında geliştirmeye başladılar ve 2005 yılında adını Roblox olarak değiştirdiler.

David Baszucki

 

İki geliştirici, 90’lı yıllarda da birlikte girişimlerde bulundular. Örneğin, Davis Baszucki 1989 yılında eğitim yazılımı geliştiren şirket olan Knowledge Revolution’ı kurmuştur. Hemen arkasından, beraber 2D fizik simülasyonu Interactive Physics’i geliştirdiler ve uzun yıllar boyunca şirketi birlikte yönettiler. Erik Cassel, 2013 yılında kanser hastalığından ölmüştür ve şirketin tek yöneticisi David Baszucki olmuştur. Cassel öldüğünde, şirketin 68 çalışanı bulunuyordu ve günümüzde 1000’e yakın çalışanı bulunmaktadır. Oyuncularının %60’tan fazlasının 16 yaşından küçük olduğu bilinen oyun, her geçen yıl oyuncu sayısını arttırmakta ve daha fazla kişiye ulaşmaktadır.  Roblox Corporation, Roblox ve diğer tüm yeni girişimleri için bugüne kadar yüz milyonlarca yatırım almıştır ve yatırım almaya devam etmektedir.

2022 YILININ EN İYİ 10 ROBLOX OYUNU | EN İYİ ROBLOX OYUNLARI

Roblox Oyuncu Sayısı Nedir?

Roblox’un günlük oyuncu sayısı, 2021’in birinci çeyreği itibariyle 42 milyondur. Anlık oyuncu sayısı ise 5 milyon ve civarındadır. Her geçen gün büyümesini sürdüren bu topluluk, sonu olmayan ve yaratıcı oyunlar geliştirilmesi sebebiyle bu kadar popülerdir ve pandemi sebebiyle oyuncu sayısını daha da katlamayı başarmıştır. Roblox Corporation şirketinin girişimi olan oyun Roblox, platformunda beş binden fazla oyun barındırmakta ve geliştiriciler tarafından her geçen gün yeni oyunlar eklenmekte ve buna doğru orantılı olarak oyuncu sayısını arttırmaktadır.

Roblox İçerisinde Yer Alan En Popüler Oyunlar Nelerdir?

Roblox, onlarca farklı tarzda binlerce oyunu içerisinde barındırmaktadır. Örneğin, Brookhaven RP bir rol yapma oyunudur. Oyunda bir işe sahip olabilir, para kazanabilir, ev, alabilir, kendinize eşyalar alabilir ve karakterinizi geliştirebilirsiniz. Gerçek hayatta yapabildiğiniz her şeyi rol yapma oyunu olan Brookhaven RP oyununda da yapabilirsiniz. Phantom Forces oyununda ise bir MMOFPS oyununda gibi takımlar halinde savaşabilirsiniz. Onlarca silahın bulunduğu oyunda, takımınızın kazanması için elinizden geleni yapmalısınız. Bu tarz oyunların dışında, sevdiğiniz film ya da dizilerin rol yapma oyunlarını da Roblox içerisinde bulmak mümkün. Harry Potter RP, The Lord of The Rings RP, The Walking Dead RP gibi oyunlar bulunmaktadır. Genellikle, bu oyunlarda filmden ya da diziden bir karakter seçersiniz ve maceraya atılırsınız.

 

Roblox oyuncuları arasında en popüler olan oyunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Brookhaven RP
  • Meep City
  • Murder Mystery 2
  • Arsenal
  • Piggy
  • Dungeon Quest
  • Tower Defense Simulator
  • Jailbreak
  • Phantom Forces
  • Ninja Legends 2
  • Hide and Seek Extreme

Roblox Oyunu

Roblox Hangi Yaş Aralığı İçin Uygundur?

Roblox, genellikle 15 yaşın altındaki çocuklar tarafından oynanmaktadır zira oyunların büyük çoğunluğu çocukların yaratıcı yönlerinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Oyun, aynı zamanda çocukların güvenliğinin sağlanması için uygunsuz olan kelimeleri sansürlemiştir ve devamı hâlinde kullanıcıyı kalıcı olarak uzaklaştırmaktadır. Yani, çocuklar için güvenli bir platformdur. Roblox oyunları her yaşa hitap etmektedir ancak oyuncularının %60’tan fazlasının çocuk olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Roblox Ücretli Bir Oyun Mudur?

Roblox oynamak ücretsizdir ancak oyunların içerisinde Robux adı verilen para birimlerini harcayarak daha iyi özelliklere sahip olabilirsiniz. Robux, gerçek parayla satın alınan bir para birimidir. Her oyunda, Robux harcayarak elde edeceğiniz özellikler, eşyalar ve diğer şeyler farklıdır. En detaylı bilgiyi, Roblox platformunda oynadığınız oyunun sayfasından edinebilirsiniz.

Roblox Oyunu İçerisinde Satın Alım Yapılabilir mi?

Roblox oyunu içerisindeki tüm oyunlarda gerçek parayla Robux alınabilir ve oyun daha eğlenceli bir hâle getirilebilir. Robux harcayarak hem oyunu geliştirmiş olursunuz hem de oyunun geliştiricisini desteklemiş olursunuz. Harcadığınız oyunun geliştiricisi, harcadığınız Robux üzerinden gelir elde etmektedir.

Robux Nedir?

Robux, Roblox platformunda geçerli olan para birimidir. Türk Lirası ve diğer para birimleriyle satın almak mümkündür. Robux satın almak için oyunun internet sitesini ya da uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Robux Nereden Alınabilir?

Robux, aşağıdaki yerlerden satın alınabilir.

 

  • Roblox internet sitesi

  • Roblox mobil uygulaması

  • Dijital Oyun Kodu Sitelerinin en güvenilir olanı etail.com.tr 'den

 

Robux Satın Al

Robux Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Roblox internet sitesi ve mobil uygulamalarından Robux almak %100 güvenlidir. 

  • Robux satın alırken, satın alacağınız platformun kodları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim ettiğinden emin olmalısınız. Bazı oyun siteleri, ücreti aldıktan sonra kullanılmış kod teslim edebilirler.
  • Mutlaka güvenilir dijital oyun sitelerini tercih edin.
  • Girdiğiniz kart bilgilerinin şifrelenerek korunduğundan emin olun.

Robux alırken dikkat edilmesi gereken birkaç şeye dikkat ettiğiniz takdirde, sorunsuz bir şekilde alımı tamamlayabilir ve hesabınıza Robux ekleyerek istediğiniz oyunda kullanabilirsiniz.

Robux ile Neler Alınabilir?

Roblox, binlerce farklı tarzda ve yapıda oyunları sunan bir platformdur. Robux ile elde edecekleriniz, her oyunda farklılık gösterecektir. Örneğin, bir RPG oyununda güzel ve parlak bir silaha Robux ile kolayca sahip olabilirsiniz. Başka bir oyunda ise Robux harcayarak sınırsız enerjiye sahip olabilirsiniz. Her oyunda Robux harcamak mümkündür.Robux ile alabileceğiniz bazı şeyler aşağıda listelenmiştir.

  • Sınırsız enerji
  • Daha fazla EXP
  • Yeni karakterler
  • Silahlar, zırhlar
  • Kostümler
  • Kilitli öğeler

Robux Oyunda Öne Geçmeyi Sağlar mı?

Bir oyunda Robux harcaması yapmak, her zaman olmasa da çoğunlukla öne geçmeyi sağlar. Para harcamayan bir oyuncunun bir haftada elde edebileceği başarılara, siz birkaç dakikada sahip olabilirsiniz. Bu yönüyle, Robux harcamak oyundan alacağınız zevki arttıracak ve daha eğlenceli bir hâle sokacaktır. Öte yandan, bir oyunu oynayabilmek için Robux almak zorunda değilsiniz. Oyunlara para yatırmadan da oynamak mümkündür. Roblox, ücretsiz bir platformdur.

Steam Cüzdan Kodu Nedir? (2023)
Steam cüzdan kodu, Steam üzerinde oyun, eşya ya da herhangi bir öğeyi satın alabilmek için kullanabileceğiniz kredilere verilen isimdir....
Call of Duty Nedir?
Call of Duty (CoD), FPS bakış açısına sahip bir savaş oyunudur. Tüm zamanların en çok satan ve 3 defa “Game of The Year” ödülü alan Call of Duty seris...